UA-118702142-1 GA4 306802210

Mert Fırat ( Jüri Başkanı )

Mert Fırat, Ankara Üniversitesi D.T.C.F Tiyatro Bölümü'nde Oyunculuk eğitimi almıştır. 2005 yılından itibaren birçok sinema, tiyatro ve tv projesinde görev alan Fırat, "BAŞKA DİLDE AŞK", "ATLIKARINCA" ve "BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ" filmlerinin başrolünü oynamakla birlikte İlksen Başarır ile birlikte senaryolarında da imzası bulunmaktadır.

Öğrencilik yıllarından itibaren aralıksız her yıl Tiyatro sahnelerinde olan, MODA SAHNESİ, Bursa SANATMAHAL ve DASDAS’ın kurucularından Mert Fırat, halen MODA SAHNESİ’nde, "BÜTÜN ÇILGINLAR SEVER BENİ", DASDAS’ta “JOSEPH K.” ve “WESTEND” ve “D ELİ BAYRAMI” oyunları ile seyirci karşısına çıkmaya devam etmektedir.

Bugüne kadar pek çok başarılı projede yer alan Fırat, aynı zamanda Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun düzenlediği “Geleceğin Harmonisi” etkinliği ve Anadolu Sigorta’nın “Bir Usta Bin Usta” projesinin galası gibi bir çok önemli gecede sunuculuk, moderatörlük yapmıştır.

Mesleki alanda özel tiyatroları temsilen tiyatro sektöründeki tüm üretim ve uygulama süreçlerinin iyileştirilmesi ile profesyonelleşmesini hedefleyen, özgün yapısıyla Türkiye’de ve dünyada ilk olan bir sosyal kooperatif; Tiyatro Kooperatifi’nin de yönetim kurulunda yer almaktadır.

Ayrıca Mert Fırat, kurumsal sosyal sorumluluk konularında farklı dernekler ve vakıflar ile gönüllü olarak çalışmaktadır. www.ihtiyacharitasi.org’un kurucuları arasında yer alan Fırat, projenin tasarlanması, planlanması ve işleyişi konusunda aktif olarak katkı sağlamaktadır.

Sürdürülebilir kalkınma alanındaki gönüllü çalışmaları ile de bilinen Mert Fırat, 2017 yılında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (Undp) nın Türkiye’deki ilk iyi niyet elçisi olmuştur..

Defne Akman

Oksijen Gazetesi’nde sinema – televizyon hakkında haberler ve röportajlar yapmaktadır. Uzun yıllar müzik sektöründe çok uluslu şirketlerde ve doğa koruma alanında çalışan uluslarası bir STK’da görev yapmıştır. Edith Cowan University , Media Studies – Film & Video mezunudur. İngilizce ve Yunanca bilmektedir. Wand Network çatısı altında Televizyon Çocukları adında podcast’ın sunuculuğu ve yapımcılığını sürdürmektedir.

Ahmet Kenan Bilgiç ( Müzisyen )

Ahmet Kenan Bilgiç, çeşitli müzik türlerinde ödüllü bir besteci, yapımcı ve müzik süpervizörüdür. Sundance Film Festivali’ne katılıp büyük jüri ödülünü kazanan “Sarmaşık” ve “Kelebekler” isimli iki filmin müziklerinin bestecisidir. Yirmiden fazla uzun metrajlı filmde çalışmıştır ve repertuarında on bir albüm bulunmaktadır. Bilgiç'in müzik süpervizörü olarak çalıştığı filmlerin birçoğu; Tribeca, Rotterdam, Karlovy Vary, Palm Spring, Galway Film Fleadh, Selanik, Istanbul, Stockholm ve Maine Uluslarası film festivali gibi prestijli film festivallerinde yer almışlardır. Kendisi en son Tribeca Film Festivali'nde (2021) ve Galway Film Fleadh'de (2021) En İyi Kısa Film Ödülü’nü kazanan ve festival katılımcıları tarafından coşkuyla karşılanan kısa film Leylak'ın müziklerini tamamlamıştır. Buna ek olarak bu kısa filmin baş yapımcılarından biridir.

Şebnem İşigüzel ( Yazar )

Şebnem İşigüzel, 1973 doğumlu. Antropoloji eğitimi aldı. İlk kitabı, Hanene Ay Doğacak, 1993 yılında yayınlandı ve Yunus Nadi Öykü Ödülü’ne değer bulundu. Ardından şu kitapları yayınlandı: Öykümü Kim Anlatacak ? (öykü, 1994), Eski Dostum Kertenkele (roman, 1996), Neşeli Kadınlar Arasında (deneme, 2000), Kaderimin Efendisi (öykü, 2001), Sarmaşık (roman, 2002), Çöplük (roman, 2004), Resmigeçit (roman 2008), Kirpiklerimin Gölgesinde (roman, 2010) Venüs (roman 2013), Gözyaşı Konağı Ada 1876 (roman 2016), Ağaçtaki Kız (roman 2016), Bir Puding Hikayesi (çocuk kitabı 2017), İyilik (roman, 2019). 1998 yılında kızı Tamar’ı dünyaya getirdi, anne oldu. 2011 yılında oğlu Ararat dünyaya geldi. 2021 yılında ise son romanı İstanbullu Amazonlar 1809 İletişim Yayınları tarafından yayımlandı. Romanları yayınlandığı dillerde çok sevildi, çok okundu. Şebnem İşigüzel, İstanbul’da yaşıyor ve hayatını yazarak sürdürüyor.

Barış Sarhan

1983 yılında İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü'nden 2005 yılında mezun oldu. Grafik tasarım, sinema, çizgi roman, illüstrasyon alanlarında çalıştı. İşleri yurtiçi ve yurtdışında birçok ödül aldı ve sergilere katıldı. 2005'ten bu yana reklam sanat yönetmeni olarak çalışmaktadır.
Yönetmen Filmografisi
Cemil Şov - 2020 .... Uzun Kurmaca
Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler
Cemil Şov (The Cemil Show) - 2015 .... Kurmaca, 00:13:00
35. İstanbul Uluslararası Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Mansiyon Ödülü. 2016
13. Akbank Kısa Film Festivali, Ulusal Yarışma, En İyi Kısa Film Ödülü. 2017
13. Hisar Kısa Film Seçkisi. 2017
66. Berlin Film Festivali, Türkiye Standı, Gösterim. 2016
23. Adana Altın Koza Film Festivali, Akdeniz Ülkeleri Kısa Filmleri Yarışması, Kurmaca Dalı, Finalist. 2016
28. İstanbul Kısa Film Festivali, Kurmaca Bölümü, Finalist ve Gösterim. 2016
6. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali, Kurmaca Dalı, Finalist. 2017
3. Kısa Film Kolektifi Kısa Film Festivali, Kısa Film Kolektifi Filmleri, Gösterim Seçkisi. 2018
18. Paris Türk Filmleri Festivali, Kısa Filmler Özel Gösterim Seçkisi. 2021
42. İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması, Kısadan Uzuna, Barış Sarhan Özel Gösterim Seçkisi. 2022

Eylem Kaftan

Eylem Kaftan Boğaziçi Üniversitesi Felsefe bölümünde okudu. İstanbul Bilgi Üniversite’sinde ve Kanada’da York Üniversitesi’nde Sinema ve TV yüksek lisansı yaptı. Kanada’da çeşitli TV kanallarına ve film kuruluşlarına (TeleQuebec, VisionTV, National Film Board of Canada) belgeseller ve programlar yaptı. Vendetta Song 2005 yılında Kanada’nın pek çok festivalinden ve dünyanın en önemli festivallerinden Hot Docs’dan önemli ödüllerle döndü. Cezayirli mülteciler ile ilgili yaptığı film Bledi, This is Our Home, TeleQuebec kanalında gösterildi. Al Jazeera Belgesel kanalına Dreamcatchers isimli bir program serisi yaptı. Al Jazeera Türk Kanalı için yaptığı filmlerden Türk futbolunun ruhunu arayan, Aşk ve Ceza Sahası, Sırp bir generalin Saraybosna aşkını anlatan, Sarajevo My Love ve İstanbul’da yaşayan dört görme engellinin dünyasını anlatan, Seeing isn’t Everything Al Jazeera English ve World kanallarında gösterildi. 2006’dan beri Türkiye’de TRT ve Al Jazeera Network’una dış yapımlar ve iç yapımlar olarak yazar, yönetmen ve yapımcı olarak belgeseller ve programlar hazırladı. Kaftan aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Kadir Has Üniversiteleri yüksek lisans bölümlerinde sinema ve proje geliştirme dersleri verdi. Çeşitli dizilere senaryo editörlüğü yaptı. TRT Belgesel kanalına şehirli çiftçiler üzerine Biçiftlik isimli 13 bölümlük program dizisinde yönetmen ve sunucu olarak çalıştı. Biçiftlik TRT Belgesel’in sevilen programlarından olarak hala yayınlanmaya devam etmektedir. Al Jazeera World için hazırladığı Massacre in Rabia Mısır’daki Rabia olayları esnasında Rabia hastanesinde gerçekleşen Mısır tarihinin en kanlı katliamını anlatıyor. Belgesellerin yanısıra reklam ve tanıtım filmi alanlarında Mustafa Koç spor ödülleri tanıtım filmi ve The Life Co reklam ve tanıtım filmleri bulunmaktadır. TRT ve T.C. Kültür Bakanlığı destekli Kovan isimli ilk uzun metraj kurmaca filmini 2019 yılında tamamlamıştır. Meryem Üzerli’nin yanısıra pek çok ödüllü oyuncunun oynadığı Kovan 2020’nin dünya çapında ses getiren filmlerinden olmuş, En İyi Yönetmen dahil, pek çok uluslararası festivalden önemli ödüllerle dönmüştür. Kovan, Hollywood Reporter’a göre 2020’ın en iyi Türk filmi olarak gösterilmiş, Altın Küre aday adayı olmuştur. Kovan/Keeping the Bees Netflix’te 200 ülkede gösterimdedir. Kaftan’ın son filmi Bir Gün, 365 Saat, Altın Portakal Antalya film festivali ‘Work in progress’ bölümünden iki ödül almış, İtalya’nın en önemli festivallerinden Trieste film festivali WEMW’de finalist olmuştur.

Burak Göral

Marmara Üniversitesi mezunu olan Bural Göral sinema eleştirmeni, gazeteci, yazar ve senarist olarak kariyer yapmıştır. Sinema Dergisi, Milliyet, Esquire dergisi, Yeni Yüzyıl gibi yayınlarda düzenli olarak film eleştirisi ve sinema yazıları yazan Göral aynı dönemde Yavuz Özkan’ın “Bir Erkeğin Anatomisi” adlı filminde yönetmen asistanlığı da yapmıştır. Göral kısa metrajlı film ve video klip sitesi olan Neokanal.com’un içerik editörlüğüyle uğraşırken çeşitli yayınlarda sinema yazarlığını da sürdürmüştür. ATV’de yayınlanan “Pilli Bebek” adlı dizinin senaryo grubunda yer almış ve aynı yıl TRT radyosunda üç yıl boyunca süren ve haftalık olarak canlı seslendirilen “Aynı Çatı Altında” adlı bir aile dramasını da kaleme almıştır... Burak Göral, 2004’ten 2008 yılına kadar Posta gazetesinde düzenli olarak ve çeşitli dergi ve yayınlarda film eleştirmeniği yapmasının yanısıra, 2007 yılında Türkiye’nin tek DVD dergisi olan “DVD+”nın Genel Yayın Yönetmenliğini, “Home&Technology” dergisinde de editörlük yapmıştır. Göral’ın yayımlanmış 3 sinema kitabı, çekilmiş 3 sinema filmi ("Gece 11.45", "Beni Unutma", "Bu İşte Bir Yalnızlık Var") senaryosu bulunmaktadır.

Cansel Elçin

20 Eylül 1973 tarihinde İzmir'in Tire ilçesinde doğan Cansel Elçin, çocuk yaşlarında gittiği Fransa'da eğitimlerini tamamlamıştır. Paris’te yaşamını sürdürmekte olan Cansel Elçin, ilk ve orta eğitimini Paris’te Lycée Racine’de tamamladıktan sonar tFransa’nın önde gelen tiyatro okullarından Ecole Florent’e yazıldı. Gérard Depardieu, Sophie Marceau, Isabelle Adjani gibi isimlerin ders verdiği Ecole Florent'te Audrey Tautou’yla aynı sınıfta okudu. Yönetmen Tomris Giritlioğlu'nun teklifiyle birlikte, Kırık Kanatlar adlı dizi için Türkiye’ye gelen oyuncu, böylece sanat hayatını Türkiye’de sürdürmeye başladı.. Hatırla Sevgili adlı televizyon dizisinde başrolü üstlenen Cansel Elçin, Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin yönettiği Küçük Kıyamet adlı sinema filmiyle Türk sinemasına da adım atmış oldu.
Özhan Eren'in yönettiği 120 adlı sinema filminde "Süleyman Teğmen" olarak karşımıza çıkan oyuncunun; yapımcılığını, yönetmenliğini ve senaryosunu üstlenmesinin yanında, birkaç sürpriz rolle de karşımıza çıktığı sinema filmi Kampüste Çıplak Ayaklar Ekim 2009'da gösterime girdi.
Gönülçelen , Aşk Tesadüfleri Sever, Yalancı Bahar, Kötü Yol rol aldığı diğer çalışmalardır. 2015 yılında Sadri Alışık Tiyatrosu'nda Türkiye'de ilk defa sahnelenen Frankenstein adlı oyununda "Dr. Victor Frankenstein" rolünü başarıyla canlandırmıştır

Serdar Kökçeoğlu

Dokuz Eylül Üniversitesi Sinema-TV mezunu. Uzun yıllar sinemayla ilgili yayın ve platformlarda çeşitli görevler aldı, SİYAD üyesi olarak sinema yazarlığı ve festival danışmanlığı yaptı. Sinemada ses ve müzik tasarımı üzerine üniversitelerde ders verdi. 2015 tarihli kısa ‘İstanbul’u Dinlemek’ (Listening Through İstanbul) belgeselinin ardından ilk uzun metrajlı filmi ‘Mimaroğlu: The Robinson of Manhattan Island’ı çekti. Pek çok ödülün sahibi olan belgesel, Avrupa ve Amerika’da festivallerde gösterildi. Belgeselin bir sonraki adımı olan ‘Mimaroğlu Video Remix Project’in hazırlıklarıyla uğraşıyor. Müzik üzerine araştırmalarına da devam ediyor ve 2022 başında çağdaş besteci İlhan Usmanbaş için 100. yaşına özel bir röportaj filmi hazırladı. ‘Kar Leoparı’ ünvanı sahibi profesyonel dağcı Esin Handal’ın kişisel tırmanış arşivinden yola çıkılarak hazırlanan ve iki bölümden oluşacak olan ‘Zor’ belgeseli başta olmak üzere yeni araştırma ve film projeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Gülçin Santırcıoğlu / Oyuncu

1977'de İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera Şan Bölümünde eğitim aldı. Oyunculuk kariyeri ile birlikte çeşitli gruplarda solistlik ve Ruhi Su Kültür Sanat Vakfında şan hocalığı yaptı. Oynadığı ilk sinema filmi olan Türev, 2005 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi film ödülünü kazandı. Bu filmde oynadığı Süreyya rolü ile 13. ÇASOD ödüllerinde "Umut Vadeden Kadın Oyuncu" ödülüne layık görüldü. Yumurta, İki Çizgi gibi ulusal ve uluslararası festivallerde dikkat çeken filmlerde yer aldı. Aktif kariyerine dizi ve sinema filmleriyle devam etmektedir.

Hakan Dündar

1989 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Tasarımı Bölümü'nden mezun oldu. 1991 yılında Devlet Tiyatroları'nda "sahne tasarımcısı" olarak çalışmaya başladı. Sinema filmlerinde(Son Osmanlı Yandım Ali ) ve birçok TV programında sanat yönetmenliği yaptı; kukla ve set tasarımlarını hazırladı. Birçok uluslararası projede görev aldı. Profesyonel olarak 250'den fazla oyun için dekor-kostüm-mask ve kukla tasarımları gerçekleştirdi. 2000-2008 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Tiyatro Reji Bölümü'nde tasarım dersleri verdi. 2005'te WSD'nin (World Stage Design) Kanada, Toronto'daki sergisinin galeri bölümüne iki tasarımıyla katılmak üzere davet edilen tek Türk tasarımcı oldu. 2006 Mart ayında Amerika'da USITT (United States Institute for Theatre Technology) tarafından düzenlenen konferans ile tasarım fuarında kendi tasarım çalışmaları konusunda bildiri sunmanın yanı sıra sergi açmak üzere onur konuğu olarak davet edilen ilk ve tek Türk tasarımcı oldu. 2011 Mart ayında Amerika'da USITT tarafından Karagöz yapım teknikleri hakkında workshop yapmak ve Osmanlı Kostümlerinin günümüz ve Batı'yla etkileşimi üzerine bildiri sunmak vermek için davet edildi. 2011 Prag Quadrienal’inde küratörü olduğu Orient Express adlı Türkiye sergisi, ziyaretçilerin oyları ile özel ödül almaya hak kazandı.
2019 ve 2023 Prag Quadrienal’ini Türkiye küratörü olarak secildi.
Çalışmalarına halen Devlet Tiyatroları'nda tasarımcı olarak devam eden Hakan Dündar 2007 yılından başlayarak 13 sezon süresince DT "Sanat Yönetim Kurulu" üyesi ve Sanat Teknik Müdürü olarak idari görevlerini de sürdürmüştür. Yaptığı tasarımlarla birçok ödül almıştır..
Son dönemin ilgi çeken oyunları AMADEUS ve İZMİRİN KIZLARI nın sahne tasarımlarını gerçekleştirmiştir. Hala Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Baş dekoratörü olarak görevini sürdürmektedir.

Uluslararası Uzunmetraj

Buğra Mert Alkayalar

5 Haziran 1998’de doğdu. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Film çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca seslendirme, hikâye ve sinema yazarlığı üzerine çalışıyor. Anadolu Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon alanında yüksek lisans yapıyor. Aynı zamanda T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışıyor.

Filmografi:
Seans/2018, Ayrık/2018, Çözülme/2018, Kapımızdaki Ziyaretçiler/2018, Turp Gibi/2019
Neden Olmasın?/2019, Peri/2019, Hayatına Dokun/2019, Evde/2020, Söylediklerine Dikkat Et/2020, Dostundum Ben Senin/2020, Bireysel Realite/2020, Kore'den Sevgilerle/2021, Piksel Tur/2021, Peki Ya Yarın/2021

Eda Arısoy

Ankara Bilim Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Film Tasarımı ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi, Yönetmen

Nicolas Jakbulak

Yönetmen

Uluslararası Kısafilm

Çağatay Akarca

Sinefil, Film Altyazı ve Çevirmen

İrem Siyahgöz

Ankara’da dünyaya gelmiştir. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise Marmara Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Mühendislik, danışmanlık hizmetleri yapmaktadır, mesleki alanda özel ve kamu kurumlarında eğitimler vermektedir.
Fotoğraf, resim ve sinema ile ilişkisi 10 seneyi aşkın süredir devam etmektedir. Çeşitli eğitim kurumlarından -İstanbul Film Akademi, Umag, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Kültür Girişimi, Afsad, Ka Atölye, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi gibi - özellikle resim okuma, modernizmden postmodernizme, film okuma, film eleştirisi, film yapımı, senaryo, kurgu, sinema tarihi, sinema türleri, çağdaş sanat, çağdaş sinema vb. ne ilişkin bir çok konuda eğitimler almıştır.
Yurtiçinde ve yurtdışında fotoğraflarıyla bir çok fuar, art show, galeri, dernek ve üniversitelerde fotoğraf/çağdaş sanat sergilerinde yer almıştır. Şinasi Barutçu Kupası’nda finalist olmuş, Artlimited (Fransa) Photography Awards 2021’ de ikincilik ödülü almıştır. TFSF onaylı Amasya Belediyesi’nin düzenlediği fotoğraf yarışmasında jüri üyeliği ve İFSAK ‘ın düzenlediği Kısa Film Festivali’den Prof. M. Emin Önder koordinatörlüğünde ‘Göç: Bölünerek Kaybolan İnsanlar’ panelinin ‘Unutursam Yok Olurum ‘ isimli ikinci bölümünde oturum başkanlığı yapmıştır. Panelin bu bölümünde ‘Umutsuz’ filmi izlenmiştir. Konuşmacılar Doç. Dr Zehra Yiğit ve Prof. Dr. Tamer Aker’dir.
‘Sinema geleceğin olsun.’ diyen Aytekin Çakmakçı’nın öğrencisidir, ve bu cümle hayatındaki kırılma noktası olmuştur. Kısa Film Yönetmenleri Derneği üyesidir..

Savaş Hamarat

Sinema Eğitmeni, Senarist, Yönetmen

Uluslararası Belgesel

Burak Türten
Akademisyen, Belgesel Yönetmeni

İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı’nda tamamladı. Üniversite televizyonunda haber spikerliği ardından ise Ulusal bir televizyon kanalında haber spikerliği ve haber editörlüğü görevi yaptı. Yönetmenliğini yaptığı belgesel filmler Fransa ve İran gibi ülkelerden ödüller aldı. Türkiye, Çin ve Portekiz gibi dünyanın farklı ülkelerinde filmlerinin gösterimleri yapıldı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde dersler verdikten sonra 2014 yılında Gümüşhane Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak göreve başladı. Gümüşhane Üniversitesi - Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) Kurucu Koordinatörü olan Türten’in görev aldığı film projeleri 50’nin üzerinde ulusal ve uluslararası ödüle layık görüldü. 2018 yılında Atatürk Üniversitesi’nde Belgesel Sinema üzerine yazdığı doktora teziyle Bilim Doktoru unvanı aldı. Belgesel sinema, kurmaca film ve tanıtım filmi alanında çalışmaları bulunan Türten, ayrıca halen çeşitli kamu kurum-kuruluşları ve TRT ile projeler yürütmektedir. Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapan Türten, 2020 yılında Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi'nde göreve başladı. Çalışmalarına Northern Arizona University’de misafir öğretim üyesi olarak devam ediyor.

Murat Aytaş

1981 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı şehirde tamamladıktan sonra 2000 yılında lisans eğitimine başladığı Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden 2005 yılında mezun oldu. 2006 yılında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü, Radyo-Televizyon Anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başlayıp, "İletişim Teknolojileri Üzerinde Mekânın Sonu ve Nesnenin Dönüşümü” isimli yüksek lisans teziyle mezun oldu. 2016 yılında Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Radyo-Televizyon ve Sinema Anabilim dalından "Türk Televizyon Kanallarında Yayınlanan Osmanlı Dönem Dizilerinin Görsel Anlatı ve Estetik Yapısı” isimli doktora teziyle mezun oldu. Üniversite yıllarından itibaren, kısa film ve belgesel alanında birçok projede görev alan Aytaş’ın yönetmenliğini yaptığı Oturak (2013) filmi Uluslararası Safranbolu Film Festivali, Profesyonel Kategori, İkincilik Ödülü’ne, Ninda: Anadolu’nun Ekmeği (2012) filmi ise 8.Uluslararası Kar Film Festivali, Belgesel Dal, Üçüncülük Ödülü’ne layık görülmüştür. Halen Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Aytaş’ 2019 yılında “Televizyonda Görsel Tarih Yazımı “(2019) isimli kitap çalışmasını yayınlamıştır. Ayrıca “Arafta İmgeler: Sinemada Kimlik, Aidiyet ve Ontolojik İkilemler” (2019), “Deneysel Sinema” (2020), “Çocuk ve Sinema” isimli kitapların da editörlüğünü yapmıştır.

Veysel Akşahin

2012 yılında Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümünü bitirdikten sonra yine aynı tezli yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans çalışmasını belgesel sinemada anlatı yapısı üzerine yaptı. Bunun yanı sıra birçok belgesel filmin görüntü yönetmenliğini ve yönetmenliğini üstlendi. Yapmış olduğu bağımsız belgesel film projeleri ile ulusal ve uluslararası yarışmalardan ödüller aldı. Aynı zamanda sektör deneyimine de sahip olan Veysel Akşahin uzun bir süre reklam ve tanıtım faaliyetlerinde görüntü yönetmeni ve yönetmen olarak çalıştı.
Bir yandan belgesel ve fotoğraf alanlarında çalışmalarına devam ederken bir yandan da akademik çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda; Bitlis Eren Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Veysel Akşahin, ilgili üniversitede sinema, televizyon, reklam ve fotoğrafçılık alanlarında dört yılı aşkın süredir eğitimler vermektedir.

Filmografi:
TUZLA (2010) (Belgesel) – Görüntü Yönetmeni
GUZLUK (2010) (Belgesel) – Yardımcı Yönetmen
TORUK (2011) (Belgesel) – Görüntü Yönetmeni
YAMAN DEDE (2011) (Belgesel) - Görüntü Yönetmeni
HALA (2012) (Belgesel) – Yönetmen
TÜRKELİ (2016) (Belgesel) - Yönetmen

Yeşilçam Jurisi
Nazif Tunç
Yapımcı - Yönetmen

1964 - Tekirdağ, Malkara
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi.
'Milli Mücadele Romanının Sinemaya Uyarlanması' tez çalışması konusudur.
Bir süre gazetelerde sinema eleştirmenliği yaptı.
1991 yılından bu yana film ve dizi yönetmenliği yapmaktadır.
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Sinema- Televizyon Bölümü’nde ‘Film Yapım-Yönetim’ dersleri verdi.
Ulusal Film Festivallerinde Danışma Kurulu ve jüri üyeliği yaptı.
Kültür Bakanlığı Sinema Destekleme Kurullarında görev aldı.
Film Yapımcıları Meslek Birliği’nde (Fiyab) Yönetim Kurulu üyesi ve başkan yardımcısıdır.
Uluslararası Sinema Derneği başkanıdır.
‘Halk içinde Hâkk ile birlikte’ ilkesiyle 2006 yılında Halk Film’i kurdu.
Türk milletinin tarihsel gelişimine, ulusal kültürüne, inanç, irfan geleneğine ve medeniyet tasavvuruna dayanan konularda güncel ve tarihi senaryoları sinemaya aktarmayı sürdürüyor.

Nazif Tunç’un Bazı Filmleri
Kurdoğlu (1992), Kimsesizler (1994), Güvercin (1999),
Oyun (2001), Zor Hedef (2001) Yaralı – Birindar (2002),
İncir Ağacı (2004), Hacı (2004), Aşkımızda Ölüm Var (2004), Mihrali (2004)
Asla Unutma (2005), Öteki Oğul (2005), Yemin (2005)
Susuzluk (2006), Ana Sütü (2006), Veysel Karani (2007), En Güzel Rüya (2007)
Sonsuz Merhamet (2008), Rabia (2008),
Bilal-i Habeşi (2008), Rüya Peşinde (2011), Esma (2011), Ebuzer El Gıfari- Yalnız Kahraman (2011), Hicret (2012), Peygamberin Kılıçları (2012), Hz.Ömer’in Doğuşu (2012), Alın Teri (2012), İnce Yürek (2012), Helal Süt (2013), Neylerse Güzel Eyler (2013), Cimri ile Cömert (2013), Zengin ve Yoksul (2014), Kardeşlik Adası (2015), Âmentü (2015), 30 Kuş (2016), Karınca (2019)

8. Antakya Altın Defne Film Festivali, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması,
(En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu Ödülleri)
69. Berlin Film Festivali, Avrupa Film Pazarı, Uzun Metraj Seçkisi. 2019
7. Boğaziçi Film Festivali, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Finalist. 2019

Mehmet Ersoz

Maçka Gazetecilik lisesi ve İstanbul Üniversitesi Radyo Tv Sinema bölümünde eğitim gördü. Yönetmenliğe lise yıllarında Kanal E televizyonunda başladı. Bu dönemde Sinevizyon ve Dünyanın Penceresi adlı iki belgesel program yönetti. 2007 yılında perde oyununun animasyon tekniğiyle modernize edilerek televizyon ekranlarına uyarlandığı Meşhurlar Perdesi adlı bir proje hazırladı ve yönetti. KANAL 6, TRT, TV8 ve ATV’de çok sayıda proje hazırladı ve yönetti. Dünya televizyon ve sinemasındaki gelişmeleri anlattığı Milliyet Gazetesindeki köşesinde uzun yıllar yazarlık yaptı. 2015 yılında Star TV’de yayınlanan dönemin en kapsamlı projelerinden Çılgın Teyzeler’in yaratıcılığını ve yönetmenliğini yaptı. 2016-2017 yıllarında “bilim yolcuları” ve “İki yabancı” isimli denemeler çekti. . Yine bu yıllarda Ülkemizin temel sorunlarından biri olan kadın cinayetlerinin işlendiği TRT Belgesel’e “Umutsuz Kadın Hikâyeleri” isimli bir Belgesel-drama hazırladı ve yönetti.

Işıl Korkmaz

14.02.1976 yılında İstanbul’da doğdu. Beyoğlu Akademi Ticari İngilizce ve Muhasebe, Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi.
Uzay Gıda A.Ş. ve Karma Uluslararası A.Ş. firmalarında Muhasebe departmanında çalıştı.
2007 Yılında SESAM ( Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği )’nde çalışmaya başladı.
Yapımcı , Yönetmen Yılmaz Atadeniz ile birlikte belgesel ve uzun metraj filmlerde yönetmen asistanlığı yaptı.
İstanbul Arkeoloji Müzesi Belgeseli
Bela Bartok Belgeseli
Patara Belgeseli , İbni Sina Belgeseli , Muhsin Ertuğrul Belgeselinde ve İkimize Bir Dünya isimli uzun metraj sinema filminde yönetmen asistanlığı yaptı.
Halen Sesam Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nde Genel Sekreter olarak görev yapmaktadır.