Ruhun lekesi
Ruhun lekesi / Ulusal Uzun metraj / Ceyhan Kandemir
Antakya 10. Uluslararası Film Festivali Yeşilçam Juri özel ödülü
Yönetmen: Ceyhan Kandemir
Yapımcı: Cansu Özdenak / Dijital Detaylar
Senarist: Nefiseh Laleh
Görüntü Yönetmeni: Onur Akyol
Kurgu: Baran Bekir Taşkıran
Müzik: Emre Emrem
Oyuncular: Galip Niya, Melek Yel ve Murat Pınar Özdemir’in başrollerini oynadığı filmde Dr. Fikret Kutlu, Mehmet Şimşek, Şafak Altun ve çocuk oyuncu olarak Karla Kandemir rol alıyor.
Yapım: Dijital Detaylar
Ceyhan Kandemir
Ceyhan Kandemir İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde Profesör ünvanı ile dersler vermektedir. Dijital sinema, ses-görüntü tasarımı, görüntünün etiği ve estetiği, uluslararası televizyon yayıncılığı, dijital televizyon yayıncılığı, ses ve görüntüde prodüksiyon, yönetim ve araştırma yönetmenin akademik alanlarıdır. Birçok müzik klibi, reklam ve belgesel yönetmiştir. Yönettiği belgesellerden “İstanbul’da Azınlık İbadethaneleri” 2011 yılında Erasmus Medya Ödülleri tarafından Onay Damgası ve Madalyası almıştır. Akıcı Almanca ve İngilizce konuşan yönetmen evlidir ve en önemlisi bir kız babasıdır.
Ruhun lekesi
Sinopsis
Taylan 70 yaşlarında ve kaçıngan bağlanma karakterine sahip olan bir müzisyendir. İnanılmaz bir işitme duyusu olan bu gitarist ve bestecinin hayatının bir parçasını anlatan hikâye günümüzde bir konser salonunda geçer ve karakter geçmişini hatırlar. Eskilerde yaptığı parçalarla ünlü olan Taylan, çalıştığı bir mekânda Işıl isimli bir flamenko dans öğretmeniyle tanışır. Karakter tipinden kaynaklanan sorunlarından dolayı, duygusal ilişkisine devam edemez ve kadının onu terk etmesine neden olur. Bu ayrılıktan sonra, Taylan müzik tarzını değiştirerek dünyasını değiştirmeye karar verir. Modern dünyaya ayak uydurmaya çalışır ama psikolojik sorunları ve her şeyi kaybetme korkusu onu iç dünyasında yalnız bırakır. Hasta olur ve işitme duyusunu kaybeder. Bu travmayla baş başa kalırken ve artık umudunu her yerden ve her şeyden kesmişken, eskiden yaşadığı ve güvendiği dünyaya sığınır ve bu dünyada mucizevi bir tesadüf eserinde işitme duyusu geri gelir.